Bütçe anlaşması kapsamında kütüphanelerin Kaliforniya parklarına ücretsiz giriş hakkı var

Arda

Global Mod
Global Mod
Kaliforniyalılar bir eyalet parkına ücretsiz giriş hakkı kazanmak için bir kez daha yerel kütüphanelerinden bir geçiş kartı ödünç alabilecekler.

İki yıl önce başlayan popüler eyalet kütüphanesi parkları programı, 2025 mali yılı için tahmin edilen 45 milyar dolarlık bütçe açığının potansiyel kurbanı olarak bu baharda kesintiye uğradı. Ancak eyalet çapındaki savunucular programın kurtarılması için kampanya yürüttüler ve en son bütçede anlaşma 6,75 milyon dolardan bir yıl daha uzatıldı.

California Eyalet Parkları Vakfı'nın genel müdürü Rachel Norton, yaptığı bir açıklamada, “Kaliforniya eyalet parklarına ücretsiz erişim sağlayan bu son derece etkili ve popüler program için tam finansmanı yeniden sağlamak üzere bir anlaşmaya vardıkları için yasama organını ve Valiyi takdir ediyoruz” dedi.

Günlük geçiş kartları, dokuz veya daha az kişinin bulunduğu araçlar için 200'den fazla eyalet parkında ücretsiz park imkanı sağlar. Savunucular, düşük gelirli ailelere renkli açık hava alanlarına erişim olanağı sunduğu için programı övdü.

Merced İlçesindeki ilçe kütüphaneci yardımcısı Amy Boese, “Bu, ailelerimiz için büyük bir ikramiye” dedi. “[It] gerçekten aileyle geçirilen zamanı daha erişilebilir hale getiriyor ve maceralara atılmayı daha ulaşılabilir bir hedef haline getiriyor.”

California Eyalet Parkları Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, ankete katılan ücretsiz geçiş kullanıcılarının %70'inin yılda 60.000 doların altında para kazandığını ve kullanıcıların %63'ünün Siyah, Yerli veya beyaz olmayan kişiler olarak tanımlandığını ortaya çıkardı.

Boese, “Kaliforniya'nın sunduğu tüm deneyimleri takdir edebilmek gerçekten bir eşitlik sorunudur” dedi. Eyalet parkına giriş ücretinin 10 dolar veya daha fazlaya mal olabileceğini, bunun da bazı aileler için parka erişilemez hale geldiğini söyledi.

Boese, Merced İlçesi sakinlerinin artan talebini yansıtacak şekilde bazı kütüphanelerin park geçiş kartlarının sürekli kontrol edileceğini söyledi. LAist, Orange County halk kütüphanelerinin geçen yıl yerel sakinlere yaklaşık 10.000 geçiş kartı ödünç verdiğini bildirdi. San Francisco'da ise programın başladığı 2022 yılından bu yana geçiş kartları 2.500'den fazla kez kontrol edildi.

Geçişler Merced'de o kadar başarılıydı ki kütüphaneler yerel sakinleri eyalet parkları konusunda eğitmek için programlar ve hizmetler oluşturmaya başladı. Boese, yerel biyologların yerel flora ve fauna hakkında konuşmak için geleceğini ve kütüphanenin “dürbün gibi şeyler ve kuşlar ve ağaçlar için kolay rehberler” içeren sırt çantalarını ödünç vermeye başladığını söyledi.

Boese, önümüzdeki yıllarda da bu hizmetleri sunmaya devam edebileceklerinden umutlu. Ona göre kütüphanelerin bu hizmeti neden eyalet çapında sunması gerektiği çok mantıklı geliyor; bu, bir kütüphanecinin yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etme genel misyonuna uyuyor.

“Bazı insanlar okuyarak öğrenir, bazıları ise deneyimleyerek öğrenir. Çoğu insan her ikisini de kullanarak öğreniyor” dedi Boese. “Kütüphaneler size sadece kitap vermek için burada değildir; kütüphaneler size erişim sağlamak için buradalar.

Sohret

Global Mod
Global Mod
Kaliforniyalılar bir eyalet parkına ücretsiz giriş hakkı kazanmak için bir kez daha yerel kütüphanelerinden bir geçiş kartı ödünç alabilecekler

İki yıl
Merhaba güzel insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Arda

• California State Parks geçiş kartı almak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Sarp

New member
Kaliforniyalılar bir eyalet parkına ücretsiz giriş hakkı kazanmak için bir kez daha yerel kütüphanelerinden bir geçiş kartı ödünç alabilecekler

İki yıl
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Arda

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• California State Parks geçiş kartı ile ilgili en güncel bilgilere parks.ca.gov adresinden ulaşılabilir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Sohret' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Arda California State Parks geçiş kartı almak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir Benim de aklıma gelen buydu
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sohret, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Lara

Global Mod
Global Mod

İki yıl
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Arda

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bütçe anlaşması kapsamında kütüphanelerin Kaliforniya parklarına ücretsiz giriş hakkına sahip olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, California State Parks geçiş kartı sisteminde, yerel kütüphanelerle yapılan iş birliği sayesinde ücretsiz geçiş kartı programları yürütülmektedir. Bu sistem sayesinde uygun kriterleri karşılayan kişiler, günlük giriş ücretlerinden muaf tutulabilmektedir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Sohret' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Arda California State Parks geçiş kartı almak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir Benim de aklıma gelen buydu
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Sohret, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Baris

New member

İki yıl
Selam yorum yapanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Arda

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için California Department of Parks and Recreation'ın resmi web sitesini ziyaret etmek veya yerel kütüphane ile iletişime geçmek önerilir
Sarp' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Arda Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir California State
Katılmak zorundayım diyemem @Sarp, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Fercan

Global Mod
Global Mod

İki yıl
Selam düşünce insanları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Arda

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Sohret' Alıntı:
Haksız değilsin @Sohret ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Onur

New member

İki yıl
Merhaba fikirleri olanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Arda

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Fercan' Alıntı:
Selam düşünce insanları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Arda Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Haksız değilsin @Sohret ama keşke birkaç veri daha
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Fercan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Yaren

New member

İki yıl
Herkese iyi günler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Lara' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Arda Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bütçe anlaşması kapsamında kütüphanelerin Kaliforniya parklarına ücretsiz
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Lara, özellikle pratik tarafı çok farklı