Beyoncé'nin konserinin ötesinde LA'da siyah kovboy kültürüne nasıl dokunulur

Arda

Global Mod
Global Mod
Charlie Sampson, Aralık 1982'de Oklahoma City'deki Ulusal Finaller Rodeo'da yarışıyor.

(Denver Post / Getty Images)

Boğa gezileri, ip hileleri ve heyecanla tarihe odaklanan bir kalabalık – açılış Charlie Sampson Rodeo 28 Haziran'da Norco, Kaliforniya'da ayarlandı ve zaten yüksek oktanlı bir etkinlik olarak şekilleniyor ve Amerikan tarihini şekillendirmeye yardımcı olan Kara Kovboylara bir övgü.

Watt'ta doğdu ve büyüdü, Sampson 1982'de Dünya Şampiyonası kazanan ilk siyah adam olarak tarih yazdı profesyonel rodeo. Şimdi 67, bu rodeoyu yanında sürdüğü kovboyların onuruna başlatıyor, birçoğu “Geçti ama izlerini burada LA bölgesinde bıraktı” diyor.

“Bunu düşmüş arkadaşlarım için yapıyorum,” diyor Sampson. “Bu topluluğun bir parçasıydı, bu kültür. Hatırlanmayı hak ediyorlar.”

Tüm gün etkinlikte, siyah batı mirasını kutlayan topluluk programlamasının yanı sıra boğa sürüşü, buzağı ip ve varil yarışları da dahil olmak üzere klasik rodeo yarışmaları yer alacak. Daha önce gelen kovboylara gıda satıcıları, aile dostu aktiviteler ve özel haraçlar bekleyin. Sampson ayrıca yeni nesil Black Rodeo yeteneğini yansıtan bir binici kadrosunu davet etti.

Şimdi bile Sampson, yaptığı her şeye kovboy ateşi getiriyor. “İyi bir skor alamazsam, geri döner, videoyu izlerdim ve doğrudan hakimlere giderdim: 'Bana nerede berbat ettiğimi söyle',” diye hatırlıyor. “Beni görmezden gelmelerini zorlaştırdım.” Bize güvenin – sen yapamamak Charlie Sampson'ı görmezden gelin. Bu rodeo onun ruhu gibi bir şeyse, unutulmaz bir yolculuk içindesiniz.

Biletler şimdi satışta Eventbrite: Genel giriş için 39.19 $, 12 yaş ve altı çocuklar için 23 $ ve VIP erişimi için 81.88 $.