Nike'ı Los Angeles'ta karanlık turdan sonra koştum.

Arda

Global Mod
Global Mod
On yıl önce Las Vegas'ta ilk yarım maratonum koştuktan sonra-ya da daha çok hayatta kalmak gibi-bir daha uzun mesafeli bir koşuya katılma arzum yoktu.

Bu, Nike'ın kadınları kutlamak ve onları spora girmeye teşvik etmek için tasarlanmış bir kadın yarış serisi olan Dark Tour'dan sonra Nike'a ev sahipliği yaptığını öğrenene kadar. LA Half-Marathon-Turun ABD'deki tek durağı-13.1 mil yarışının sonunda Grammy ödüllü rapçi Doechii ile bir konser ekleyecekti. Nike'ın havalı, kültür-ileri deneyimleri küratörlüğünü yapmak için bir üne kavuştuğu göz önüne alındığında, bunun yıllarca süren emekliliğimden koşmaktan çıkmamın mükemmel bir yolu olacağını düşündüm. Ayrıca, birkaç arkadaşım katılıyordu, bu yüzden iyi bir zaman olmak zorundaydı.

Birkaç hafta boyunca LA çevresindeki parklarda ve pistlerde antrenman yaptıktan sonra, Cumartesi akşamı Inglewood'daki SOFI Stadyumu'nda yaklaşık% 43'ü ilk kez yarım maraton olan yaklaşık 15.000 katılımcının yanında kaldırmayı vurdum. Etkinlik, bazı koşucuların yarışı dağınık bir şekilde çağıran ve etkileyicilere hitap eden bir pazarlama etkinliği olan çok sayıda çevrimiçi sohbete – hepsi olumlu değil – tetikledi. Bana gelince, enerjik olay sırasında birkaç yükseklik yaşadım, aynı zamanda bazı hayal kırıklığı ve karışıklık anları da yaşadım. Başlangıç çizgisinden (ve oraya ulaşma yolculuğundan) yüksek oktanlı konser finaline kadar gece nasıl düştü.

Yarış Öncesi: Başlangıç çizgisine ulaşmak kendi içinde bir maratondu

Etkinliğe binlerce insanın katılması beklendiğini bilerek, trafikten kaçınmak için yaklaşık bir buçuk saat erken Sofi Stadyumu'na gitmeyi seçtim. Gez, daha erken gelmeliydim. Yarış nedeniyle birkaç sokak engellendi, ancak otoparkı bulduğumda, bir yer bulmak benim için kolaydı – birkaç hafta önce son Kendrick Lamar ve SZA konserinde olduğundan çok daha kolay. (Yarış için kayıt 150 $ 'dan başlarken, önceden bir yer alanlar için park yeri neyse ki ücretsizdi.)

Uzun çizgiler ve gecikmiş bir başlangıç zamanı yaşadıktan sonra, koşucular 13.1 mil yarışa hazırlanmak için atanan Corrals'ta toplanırlar.

Bir güvenlik kontrol noktasından geçtiğimiz girişe doğru bir sürü insanı takip ettim, daha sonra bir çanta kontrol hattı ve geçmesi yaklaşık 30 dakika sürdü. Daha sonra, arkadaşlarımı bulmak için dışarıda koştum ve başka bir çizgide bekledim-bu sefer Porta-Potties için-yaklaşık 40 dakika sürdü.

Başlangıç çizgisi, sonunda

Bu zamana kadar, yarış zamanına kadar sadece 10 dakika vardı ve hala gerilmem gerekiyordu, bu yüzden grubum başlangıç Corrals'a koştu. Yarışın başlangıçta 18: 30'da başlaması planlandı, ancak bir Emcee, saat 18: 45'e geri itildiğini açıkladı, çünkü konser saat 21:30 için ayarlanmıştı, bu yüzden şovu yakalamak istersem bitirmek için üç saatten az olacağım anlamına geliyordu.

Maratona giden haftalarda, bazı katılımcılar Nike ile ilgili endişelerini dört saatten – kayıt formunda belirtildiği gibi – üç saate kadar dile getirmek için sosyal medyaya gittiler. Bir Konu yazısında, bir koşucu şunları söyledi: “Bu etkinliğin tüm amacı, kadınlara gece koşmak için bir alan vererek koşmayı geri almak olsaydı, neden her adımda koşuculara kapsayıcı olmasın?”

Bir Nike sözcüsüne göre, geri bildirimlere yanıt olarak Nike, kurs zamanını üç saat ve 17 dakikaya ayarladı ve bir Nike sözcüsüne göre mil başına ortalama 15 dakika sağladı. Marka, dokuz mil olan daha kısa bir kurs seçeneği ekledi, böylece katılımcılar hala bitiş çizgisini geçebilir, bir madalya alabilir (dev bir Nike Swoosh ile gümüş bir kolye) ve konserin tadını çıkarabilirler.

• Yoluyla paylaşmak Ekstra paylaşım seçeneklerini kapatın

Karışıklıklara rağmen insanlar ampul edildi. Chino Hills'ten 29 yaşındaki Ayanna Fox, neden katılmak istediği konusunda “Hayatımda kendime gerçekten kanıtlamak istediğim bu aşamadayım” dedi.

Bir Venedik Lisesi öğrencisi olan 17 yaşındaki Misty Garcia, “Özellikle bu yarışın çok ilginç olduğunu hissettim çünkü çoğunlukla kadın olacaktı ve kadınların güçlendirilmesi ile ilgili, bu yüzden seviyorum.”

Charli XCX'in “360” hoparlörler üzerinde oynadığı gibi, Nike Trainers ile birlikte Olimpik jimnastikçi Jordan Chiles ve Olimpiyat engelli Anna Cockrell, her Corral yola çıktıkça kalabalığa attı. Sinirlerimin devreye girmeye başladığı nokta buydu çünkü başlamak için istekliydim. 19:05 civarında, bir duman patlaması patladı. Sonunda kapalı ve çalışıyordum.

Ev sahibi Elisa Hernandez, soldan, Diljeet Taylor, Anna Cockrell ve Jordan Chiles Nike'da LA'da Karanlık Tur'dan sonra

Mil 1-7: Aktivasyonların, DJ'lerin ve tezahürat hayranlarının heyecanı

İlk yedi mil benim için en heyecan verici oldu. Hızım hakkında güçlü ve kendime güveniyordum. Ve bacaklarım için bu streç pürüzsüz bir yelkendi. Yüzlerce insan kenarlardan tezahürat yapıyor ve “Hükümetimizden daha iyi koşuyorsunuz”, “sıcak kızlar yarım maraton koşuyor” ve “acele edebilmek için acele et” gibi ifadelerle işaretler tutuyordu. Otoyol boyunca sürücüler bizim için honking yapıyordu. DJ'ler iyimser ev ve hip-hop müzik çaldı. USC'nin grubu gerçekleştirildi. Altı ve yedi mil işaretçisi arasında yanıp sönen kırmızı ışıklar ve kabarcık makineleri ile doldurulmuş bir tünelden geçtik. Enerji elektrikti.

Destekçiler, koşucular Los Angeles'ta Karanlık Yarım Maraton'dan sonra Nike'a girerken tezahürat ve işaretler tutuyor

Flamingo, Honey Stinger (serbest enerji jelleri ve atıştırmalıklar veren) ve Dre By Beats gibi birçok marka kurs boyunca aktivasyonlar vardı. Kanepeler, tuvalet römorkları ve atıştırmalıkları olan bir kurtarma istasyonu bile vardı.

Mil 8-10: Ağrı içeri girer

8 milden hemen önce kulaklıklarım öldü ve o zaman tepeler bana ulaşmaya başladı. Keskin bir roller coaster yukarı ve aşağı koştuğumu hissettim. Müzik olmadan, son streç boyunca kendimi konuşmak zorunda kaldım. Ama bu siperlerde birkaç tatlı toplum bakım anını fark ettim: Bengay Cream'i geçen bir gönüllü, topallarken bir kadını tutan bir grup arkadaş, koşucular kendi ülkelerini bağırıyor ve bu anda şehrimizde olan buz baskınlarının ardından bayraklarını salladı. Birbirimizi desteklediğimizde insanlar olarak ne kadar daha iyi olduğumuzu hatırlattı.

Koşucular Inglewood'daki SOFI Stadyumu'ndaki Nike Kadınlar Yarım Maratonuna girerken destekçiler kayıt ve tezahürat.

10 mil civarında, Nike'ın küresel baş antrenörü Chris Bennett'i gördüm, yüksek beşli verdi ve insanları ilerlemeye teşvik ettim. (Hatta son koşucularla koştu ve bitiş çizgisinde onlara yardım etti.)

Son mil – yoksa miydi?

Sonuna yaklaşırken, Bamboozled hissettim çünkü bitiş çizgisine benzeyen en az iki büyük kemer vardı, ama aslında değildi. Hala gidecek bir yolum vardı. Sonuna ulaştığımda sevinç gözyaşları ağlayabilirdim. Üç saat üç dakikada, memnun kaldım çünkü tek hedeflerim bitirmek, eğlenmek ve konsere ulaşmaktı. Kazanan, bir saat, 15 dakika ve 25 saniyede saat içinde New York'ta bulunan bir drag sanatçısı ve Nike Run antrenörü Sofia Camacho'ydu.

Yüzlerce destekçi, koşucular Los Angeles'ta karanlık turdan sonra Nike'a girerken parkuru sıralıyor.

Madalyamı aldıktan sonra, ağrılı uzuvlarımın stadyumun içine girmesine izin vereceği kadar hızlı yürüdüm. Trek kıvrımlı hissetti çünkü birden fazla merdiven setine tırmanmak zorunda kaldık, sonra sahnenin bulunduğu yere ulaşana kadar hiç bitmemiş olan yaklaşık 10 seviye olan bir geçit aşağı yolculuk yaptık. Bazı insanlar şovu izlemeden vazgeçtiler, çünkü bunu yapacak enerjiye sahip değillerdi.

Büyük Final: Doechii enerjiyi getiriyor

Oraya vardığımda, Doechii'nin 30 dakikalık setinin son iki şarkısında olduğunu görmek beni hayal kırıklığına uğrattı, ancak enerji o kadar yüksekti ki, çabucak unuttum ve yapabildiğim anın tadını çıkardım. Gösteri saat 22: 40'dan hemen önce sona erdi, bazı insanlar hala şovu kaçıran ve bir çift Barbie Pink Nike slaytları ve geçtikleri çorap alamayan arkadaşlarım dahil.

Gece bitiyor ve yine de trek devam ediyor

Gösteriden sonra, stadyumdan çıkmamız talimatı verildi – neyse ki bir yürüyen merdiven vardı – ama yine de stadyumun diğer tarafındaki girişe geri dönmek için enerjiyi toplamak zorunda kaldım, böylece eşyalarımı çanta kontrol alanından alabildim. Arabama geldiğimde bacaklarım bitti.

Bazı lojistik sorunlar ve uzun bekleme sürelerinin yanı sıra, Karanlık Tur'dan sonra Nike'a katılmaktan keyif aldım. Kurs zorlayıcı ama yapılabilirdi ve geceleri çeşitli yaş ve geçmişlerin binlerce kadın ve müttefiki ile birlikte koşuyordu. Koşucular, özellikle Dri-Fit tişört ve sütten makyaj içeren Bib Pickup'ta bir ton freebies aldı.

Egzersiz oturumlarımda tipik olarak kardiyodan kaçınan biri olarak, bu yarış bana kaldırıma çarpmaya ve bu güzel şehri yürüyerek keşfetmeye devam etmeme ilham verdi. Ve kim bilir, sadece başka bir yarışa kaydolabilirim.

Koşucular, Inglewood'daki SOFI Stadyumu'nda başlayan kadınların yarım maratonuna çıkıyor.