Neden şu anda California'nın en büyük şehir parkını ziyaret etmelisiniz?

Arda

Global Mod
Global Mod
P]: Text-cms-Story-Body-Color-Text Clexfix “>

İz kısa ama dik ve adaçayı kokuyor. Birkaç yüz metre aşağıda, San Diego Nehri'nin yanında bir yolda bebek arabası olan anneler görüyorum. Yukarıda, granit kayalıklar görüyorum ve görünmeyen dağcıların holdlarını duyuyorum.

“Halat!” diyor.

“Hey,” diyor bir diğeri. “Burada bir koç boynuzu var!”

Bir dağcı Kwaay Paay Peak'in yakınında ip atar.

(Christopher Reynolds / Los Angeles Times)

Bu, daha önce hiç duymadığınız en büyük şehir parkındaki yeni favori yerlerimden biri olan Kwaay Paay Peak'teki dağcılar Loop Trail: San Diego'daki Mission Trails Bölge Parkı.

Hayır, bu park şehir merkezinde daha ünlü kardeşi Balboa Park gibi değil. Ancak şehir merkezinin sekiz mil kuzeydoğusunda ve plaja 15 mil uzakta olan Misyon Trails, Kaliforniya'daki en büyük şehre ait park. Tüplü nehir ve ilk İspanyol misyoner günlerine dayanan bir barajın yanı sıra, manzara 8.000 dönümden fazla engebeli dağ, tepe ve vadide 65 mil yol içeriyor.

Sağlıklı bir Arizona dilimi gibi görünüyor ve Balboa Park, La's Griffith Park, San Francisco'nun Golden Gate Park ve Irvine's Great Park'tan daha fazla bölgeyi kapsıyor.

Ayrıca, benim arka bahçemdi. Genç yaşlarım boyunca, ailem Cowles Mountain'ın tabanında, park ve şehirdeki en yüksek zirvede bir çıkmazda yaşıyordu. Chaparral arka kapımdan 40 metre başladı.

Neredeyse alışveriş merkezinde gevşediğimiz ve Amerikan Dream Music'teki gitarları attığımız sıklıkta, arkadaşlarım ve ben dağ yamaçlarını dolaştık, adaçayı geçerek ve granit kayalar etrafında burunlar, sidestepping çakal scat'ı dolaştık ve genellikle yüksek jinkler ve süslemeler arasındaki ince çizgiyi yürüdük.

Resmi olarak, 1974'te kurulmuş olan park, bizden daha gençti. Ama bu kadar derin ve bariz bir tarih içeriyordu, ben de bunu takdir edebilirim.

İspanyollar ilk Alta California misyonuna hizmet etmek için bir baraj yapmadan önce binlerce yıl boyunca, Kumeyaay bu tepelerde yaşıyordu.

Eski görev barajı, İspanyol misyoner günlerinin ilk günlerine dayanıyor.

I. Dünya Savaşı sırasında ordu, tank ve topçu eğitimi için Camp Elliott olarak bilinen bölgeyi kullandı. II. Dünya Savaşı sırasında, Denizciler de aynı şeyi yaptı, 1983'te patlayan, iki çocuğu öldüren bazıları da dahil olmak üzere bolca mühimmat bıraktı. (Şimdi bile, çeşitli temizlik çabalarından sonra, işaretler patlamamış kabukların “hala var olabileceği” konusunda uyarıyor. Şüpheli bir şey görürseniz, bildirin ve dokunmayın.)

Askeri yetkililer toprağa ihtiyaç duymadıklarına karar verdikten sonra, yerel liderler içeri girdi ve 1960'larda ve 70'lerde bir park kurmaya başladı. Şehir 1974'te Cowles Mountain ekledi. Ziyaretçi Merkezi 1995 yılında izledi. 2003'teki sedir ateşi uzun zamandan beri yeniden ortaya çıkan yaklaşık 2.800 dönüm yaktı.

Parkın ziyaretçi merkezi eğitim sergileri ve bir hediyelik eşya dükkanı içerir.

Bu tarihi fırçalamak ve bu bahar iki gün boyunca dolaşan misyon parkurlarını harika zaman geçirdim – liseden beri bu tepelerdeki en uzun büyüm. Bir gecede, birkaç geri dönüştürülmüş su gölünün bakımlı balıkçılık noktaları, yürüyüş yolları, oyun alanları ve bir kamp alanı ile çevrili olan parkın yaklaşık iki mil doğusunda, Santee Lakes Rekreasyon Koruma Koruma Koruma Alanı'nda bir kabinde uyudum.

Ayrıca, herhangi bir grafiti görmeden önce üç saatten fazla görev yollarında olduğumu not etmeliyim. Bunun Griffith Park'ta yapılabilir olduğundan emin değilim.

Kabinleri içeren Santee Lakes Rekreasyon Koruma Alanı, San Diego'nun Misyon Trails Bölge Parkı'na iki mil uzaklıktadır.

San Diego İlçesi dışındaki birçok insanın bu yerin var olduğunu biliyor. Ancak yerel yürüyüşçüler ve kuşlar yürürlükte. Kwaay Paay Peak (yükseklik: 1.194 feet) ve dağ bisikletçileri, biniciler ve balıkçıların kendi favori park bölgeleri var. Santee Lakes'te kamp yapabilirsiniz veya hafta sonları parkın Kumeyaay Lake Kamp alanına bir çadır kurabilirsiniz.

Kumeyaay Gölü.

Mission Trails, şehirdeki en yüksek zirveye sahiptir (Cowles Dağı 1.591 feet). Park Ziyaretçi Merkezi'nin yaklaşık üç mil güneyinde balıkçılık, kano ve kano olan kompakt Kumeyaay Gölü ve daha büyük Murray Rezervuarı'na (aka Murray Gölü) sahiptir.

Ancak birçoğu, parkın ana caddesinin San Diego Nehri'nin yanında çalışan asfalt bir yol olan Peder Junipero Serra Trail, her iki tarafta yükselen dağlar olduğunu söyleyebilir.

Peder Junipero Serra Trail, San Diego Nehri'nin bir kısmının yanında koşuyor.

Uzun, düz baba Junipero Serra Trail, yeni başlayanlar için harika ve kolay bir yürüyüş.

23 yaşındaki Hiker Sumeya Sayd, “Son birkaç hafta içinde gelmeye başladım,” dedi. Benim gibi, Cowles Mountain'ı bir genç olarak yürüyüşe çıkardı ve parkın geri kalanını gözden kaçırmıştı.

Şimdi, bir Müslüman Amerikan Derneği grubu sohbetinden esinlenen Sayd, Serra ve dağcılar döngü parkurlarını daha sık yürüyüş yapıyor ve görev yollarını beş tepe meydan okumayı düşünüyor-her biri 1000 feet'in üzerinde beş tepe pik.

2,6 mil uzanan ve park ziyaretçi merkezini eski görev barajına bağlayan Serra Trail'de yürüyebilir veya pedal çevirebilirsiniz. (Normalde, araç trafiğine açık bir şerit var, ancak bir kanalizasyon hattı iyileştirme projesi nedeniyle arabalar 2028 yazına kadar yasaklanacak.)

“Bu çöl Wishbone-Fush,” dedi Justin Daniel'in bir gün yol boyunca söylediğini duydum. Mor bir çiçek tutan Daniel, Kaliforniya Yerli Bitki Derneği'nden yaklaşık 15 kişilik bir gruba liderlik ediyordu.

Kısa süre sonra grup California karabuğdayına geçti ve Daniel, “bir ilçe için Kaliforniya'da en yerli bitkilere sahibiz”, “bir sopayı sallayabileceğinizden daha fazla yerli arılar” ekledi.

Bu kentsel park ne kadar kentsel? Çok değil. Müzeler yok, hayvanat bahçeleri yok, restoran yok. Yine de, en yoğun izi yılda yaklaşık 780.000 yürüyüşçü alıyor. Navajo Yolu ve Golfcrest Drive'dan Cowles Dağı'nın tepesine giden yol budur.

Mahallede yaşadığımda, birçok insan hala Cowles Mountain “S Mountain” olarak adlandırdı, çünkü 1930'lardan 1970'lerden hemen hemen her sonbaharda, San Diego Eyalet birinci sınıf öğrencileri üstte, 400 feet yüksekliğinde ve mil boyunca görünür bir büyük S yapmak için lye ve beyaz boya kullandı.

Şimdi S çoktan gitti, ama yıllar boyunca yaya trafiğinin büyüdüğünü gördüm. Kızımla ve bir arkadaşımla derin bir kayıpla karşı karşıya kaldım. Golfcrest Trailhead'den tepeye giden yol sadece 1,5 mil olsa da, beklediğimden biraz daha zorlayıcı – 950 feet yükseklik kazancı, düzensiz adımlar, ufalanan kayalar. Eski günlerde 90 dakika içinde kalkardım. Günümüzde dizlerim şikayet ediyor ve gidiş -dönüş iki saat sürüyor.

Neyse ki, tepeden manzara beni her seferinde bir sürpriz gibi vuruyor: Meksika'nın güneyde tepeleri, batıya kıyı şeridi, kuzeydeki gelişmemiş yamaçlar ve vadiler. Mükemmel bir yürüyüşçünün dünyasında, belki de görev parkurlarının Fortuna Dağı bölümünde ve Cowles Mountain'da mırıldanan radyo kuleleri boyunca dilimleyen bir hizmet kulesi olmazdı. Ama bu bir şehir parkı. Bu geniş doğada, unutulması kolay.

Cowles Mountain parktaki en yüksek zirvedir.

Nereye Yürüyüş Yapılır

Mission Trails Regional Park'ın yaklaşık 65 mil yol var. İşte denemek için bazıları.

• Kolay bir yürüyüş arıyorsanız ve bir acemi iseniz, uzun, düz 2.6 mil Peder Junipero Serra Trail ile başlayın. Çocuklar için çok uygun olan diğer iki kolay rota, Kumeyaay Lake Nature Trail (göl çevresinde 1 mil; sabahları kuşlarla dolu) ve 1.5 mil ziyaretçi merkezi döngü izi.
  • Geniş gölgeli daha uzun, çoğunlukla düz bir yürüyüş için, Park'ın Oak Canyon Trail'i deneyin, burada 3,4 mil uzakta ve arkaya giden rotanın uzak ucuna yakın kaya oluşumları arasında biraz mevsimsel şelale gerçekleşir. Bu patikanın sadece 240 feet yükseklik kazancı var; Park Rangers buna “ılımlı” bir meydan okuma diyor.
  • Golfcrest Drive ve Navajo Yolu'ndaki Trailhead'den Cowles Dağı'nın tepesine 1,5 mil. Bunun yerine Santee'deki Big Rock Park'tan başlarsanız, tepeye 2,5 mil tırmanış. Rangers her iki yolu da zor olarak sınıflandırır.
  • Daha sert bir meydan okuma için Güney Fortuna veya North Fortuna Peaks'a tırmanmayı deneyebilirsiniz. (Mesafeler rotaya bağlı olarak değişir). Ayrıca, kısa, dik dağcılar döngü izi var (1 millik bir yolculukta 400 feet irtifa kazancı ile zor olarak değerlendirildi).
Yolda yeni zorluklar olabilir, çünkü park hala büyüyor. Geçen yıl, Mission Trails Bölgesel Park Vakfı İcra Direktörü Jennifer Morrissey, parkın kuzey kenarlarındaki bir çift satın alma yoluyla 100 dönümden fazla eklediğini söyledi. Sonunda park ayrıca ziyaretçi merkezinin yakınında güvenli bir nehir geçişi ekleyebilir-trajediden kaynaklanan bir olasılık. 2021'in başlarında, 21 yaşındaki Trailrunner Max Lenail, ziyaretçi merkezinin yakınındaki San Diego Nehri'ni geçmeye çalışırken ani bir fırtınada öldü. Ailesi anısına bir ayak köprüsü inşa etmeyi umuyor, ancak şimdilik en yakın geçiş birkaç mil uzakta.

Santee Lakes Rekreasyon Koruma Alanı 10 Kabin içerir.

Nerede Kalınır

• Kumeyaay Lake Kamp Alanı (2 Junipero Serra Trail, San Diego; [619] 668-2748) Mission Trails Regional Park'ın bir parçasıdır. Sadece Cuma ve Cumartesi günleri açık 46 kuru/ilkel kamp içerir. RV bağlantısı yok. Oranlar gece 26 $ 'dan başlıyor.
  • Santee Lakes Rekreasyon Koruma Alanı (9310 Fanita Parkway, Santee; [619] 596-3141) 290 RV nokta, yaklaşık 12 çadır kampı alanı ve 10 kabin içerir. RV ve çadır kamp noktaları her gece 62-111 $ için kiralanır. Kabinler 137-265 $ 'a gidiyor. Bol balıkçılık ve tekne gezisi var, ancak göllerin geri dönüştürülmüş suyunda yüzme yok. Koruma, geniş güverte olan bir göl kıyısı restoranı için bir kenara yerleştirilmiş bir alan var, ancak 2021 ve 2024'ten beri iki imtiyaz sahibi kapandı. Koruma yönetimi yakında başka bir restoranın açılacağını söyledi.

Mission Trails Bölge Parkı, San Diego'daki Cowles Mountain'ın görünümü.