Amanda Gorman'a göre Los Angeles'ta en iyi Pazar gününe nasıl sahip olunur

Arda

Global Mod
Global Mod
Westchester'da büyüyen Amanda Gorman'ın Pazar günleri bir şeye adanmıştı: kilise.

“Tarihsel olarak siyah bir kiliseye gittim ve 2021'de ABD tarihinde en genç açılış şair olan 27 yaşındaki Gorman,“ Her zaman bir Afrikalı Amerikalı olarak kiliseye gitmenin bir fırsat olduğunu hissediyorum ”diyor.

Pazar Funday'da, LA halkı bize şehir çevresinde ideal Pazar günlerinin play-by oyunlarını veriyor. Nereye gideceğiniz, ne yiyeceğiniz ve hafta sonları hayatın tadını nasıl çıkaracağınız konusunda fikirler ve ilham bulun.

Bu günlerde, Pazar günleri tamamen kiliseye adanmış değil, şair, aktivist ve yazar, bu ilk yılların ona sevdikleriyle harcamak ve toplulukta olmak için kasıtlı olarak zaman ayırmanın önemini öğrettiğini söylüyor.

2014'te 16 yaşında Los Angeles'ın genç şair ödüllü olan Gorman, “Bir süredir toplanmadığınız bazı gal arkadaşlarıyla bir araya geliyor olabilir” diyor. İlk Ulusal Gençlik Şair Ödülü sahibi Üç yıl sonra. “Evcil hayvanlarınızla zaman geçirmek olabilir. Sevdiğiniz kitap kulübüne gidiyor olabilir, ama kendinizi insan olmanın ne olduğunu topraklayabileceğiniz bir şey bulmak. Sanırım bunu Pazar günlerime çevirmeye çalışıyorum.”

Gorman, 26 Nisan'da Los Angeles Times Kitap Festivali'nde ikinci sırada yer alacak ve üçüncü kitabı “Girls On The Rise” hakkında konuşacak. Harvard mezunu, 2018'de çocuk kitabını yazmaya başladı ve Adalet Brett M. Kavanaugh'u gençken cinsel taciz etmekle suçlayan Christine Blasey Ford'u izledikten sonra Senato Yargı Komitesi'ne tanıklık etti.

Gorman, “Cesareti, cesareti ve gerçeğinden çok etkilendiğini hatırlıyorum” diyor. “Beni ataerkil bir toplumda gerçeklerini de konuşacak olan yeni nesil genç kadınlar, kızlar ve nonbinary çocuklar hakkında düşündürdü. Bu yüzden genç kızlar ve müttefikleri için akrabalık hissi hissetmeleri için güvenli bir alan yaratan bir kitap yazmak istedim.”

Los Angeles'ta ideal Pazar günü Gorman, köpeği Kenny (Kendrick Lamar'ın adını taşıyan) ile takılır, en sevdiği kitapçıları ziyaret eder, “Bridgerton” karakteri gibi ikindi çayının tadını çıkarır ve bir çatı katına girer.

Bu röportaj, uzunluk ve netlik açısından hafifçe düzenlenmiş ve yoğunlaştırılmıştır.

10:00: Evde brunch titreşimlerini kucakla

Eğer sabah 10'a kadar uyuyabilirsem, bu benim için bir mucize, büyülü bir gün gibi. Bir Pazar günü fazladan zaman ayırmayı seviyorum. Kahvaltı benim favorim ve dürüst olursam belki de günün ana yemeğim. Bu yüzden kahvaltımda gerçekten savurganlık için Pazar gününü oyacağım. Belki biraz Fransız tostu yaparım. Bazı güzel tohumlar, vanilya, tarçın ve meyvelerle glutensiz bir Fransız tostu yapıyorum. Sonra biraz sebze köftesi yapacağım ve başka meyvelerim var. Ayrıca biraz sıcak çikolata yapacağım ve sonra yemek pişirirken “Büyük İngiliz Bake Off” şovu yapacağım, böylece Pazar soğuk hislerinde gerçekten lüks olabilirim. Güne olabildiğince fazla brunch enerjisi ile başlıyorum.

12:30: Biraz güneş ışığı alın

Biraz güneş ışığı almak isterim, bu yüzden plaja giderdim. Arkadaşlarımla yürüyüşe çıkmayı seviyorum Santa Monica İskelesikuzey tarafında biraz daha az kalabalık.

15:00: 'Bridgerton' fantezimi yaşa

Bu zamana kadar aç ve öğle yemeğine hazır olurdum. Plajın yanında olsaydım, sevdiğim bir restoran var Kıyıda Ivybiraz yakın Üçüncü Sokak Geri Yürüyüş. Yemek yiyebilir ve gün batımını izleyebilirsiniz. İyi bir salata var. Ben de orada gerçekten iyi enchiladas, balık ve cips aldım.

Ya da giderdim Yarımada. Doğum günüm için, Yarımada'da öğleden sonra yüksek bir çay yaptım. Çok güzeldi ve buna değer. Birisi bir Pazar günü savurmak istiyorsa, gitmek gibi hissediyorum. Bir arpist, çay, sandviç ve çörekler var, bu yüzden muhtemelen öğleden sonralarımın geri kalanını rüyamda, ideal günde geçiririm. Bu güzel, renkli kanepe kanepeleri veya bu zarif köşe sandalyeleri olan salon salonlarında oturabilirsiniz. Müzik çalıyorlar ve çok snazzly giyimli börekler var. Arkadaşlarımdan biri büyüleyici giyiyordu. Dantel eldiven giydim. Dedim ki, “'Bridgerton' aurasına gel.” Gerçekten “Bridgerton” gibi geliyor çünkü şovda enstrümantalistler modern şarkılar çalıyorlar ve Rihanna'nın arp üzerinde “elmas” gibi oynuyorlardı, bu yüzden çağdaşın klasik ve bougie ile karışımını seviyorum.

17:30: Bir kitapçıda kaybolun

Sonra giderdim Son kitapçı DTLA'da veya Chevalier'in kitapları Larchmont. Son kitapçı, büyüleyici, pitoresk kullanılmış ve yeni kitapların labirentine sahiptir ve Chevalier's yakınlarda mağazalar ve kafeler ile rahat, samimi bir kitapçıdır.

19:00: Bir çatı restoranında ikinci bir rüzgar yakalayın

Muhtemelen eve giderdim, ama ikinci bir enerji rüzgarım varsa, West Hollywood'da sevdiğim gerçekten güzel restoranlar var. Var La yakalamak Ve Levrek. Her ikisi de güneş battıktan sonra gidecek gerçekten sevimli, gösterişli çatı yerleri. Catch La, üzerine eritilmiş çikolata döküp önünüze açık bir şekilde çatladılar, bu yüzden gerçekten güzel. Tonlarca insan bunun videolarını çekmeyi ve yayınlamayı seviyor çünkü bu gerçek bir an.

22:00: 'Büyük İngiliz Pişirme' ve Çay

Muhtemelen evdeyim, biraz daha “İngiliz pişirme”, “ofis” ya da rahat bir şey izliyorum, kendime papatya çayı ve okuma yapıyor. Pazar günleri yapmayı sevdiğim şey de bu çünkü günümüzde modern çağda, ekrandan uzaklaşmak ve hikayeler ve metinlerle uğraşmak için zaman bulmanın çok zor olduğunu hissediyorum. Benim için gerçekten komik olan bu kitabı okuyordum “Ailenizi Nasıl Öldürür”. [Laughs] Sanki, ailemin bunu Şükran Günü'nde okuduğumu göreceğini ve açılmadığımı düşündüğümü hissediyorum, ama İngiltere'de yayınlanan bu karanlık gerilim komedisi, yeni bitirdim ve komik olduğunu düşündüm. Bu arada adım adım bir rehber değil. Bu bir karakterin yolculuğunun bir anlatısı [laughs].

23:00: rüzgar aşağı

Ayrıntılı gece rutinlerini cesaretlendiriyorum çünkü bence sürdürülmesi ve sürdürülmesi zor. Bunu olabildiğince basit hale getirmeye çalışıyorum, bu da benim için ve köpeğim için iyi bir rutin veriyor. Bu yüzden gece rutinim köpeğime bir yürüyüş yapıyor ve işemek ve tüm doğa şeylerini yapmak için zamanı olduğundan emin olacaktı. Okuma, papatya çayı sahip olmak ve belki 10 dakika veya meditasyon için yavaş restoratif yoga yapmak. Nemlendiriciyi uçucu yağlarla ayarlayacağım, ışıkları kapatıyorum ve mavi ışık, şeker, yiyecek olmadan son bir saat geçirmeye çalışıyorum ve gerçekten sessiz ve yumuşak tutuyorum. Ayrıca beni bir fetüs gibi seslendiren ninni müziği dinlemeyi seviyorum, ancak uykusuzluk eğilimlerimi aşmama yardımcı oluyor. Her yaş için iyi olan gerçekten yatıştırıcı albümleri olan bu sanatçı Priscilla Ahn'ı seviyorum. O zaman dürüst olmak gerekirse, Disney Prenses oyun listelerini “gibi şarkılarla dinleyeceğim”Yani bu aşk” [by Ilene Woods and Mike Douglas]tüm bu yumuşak, rahat şeyler. 23: 30'a kadar yatakta olmaya çalışıyorum